Skip to main content

Fraflytning – hvordan er reglerne?

Administrerer du en eller flere udlejningsboliger? Så er det vigtigt, at du har helt styr på reglerne i forhold til fraflytning. For hvordan forholder det sig egentlig med istandsættelse ved fraflytning, fraflytter blanketter og skema til fraflytningssyn? 

Alt det og meget mere tager vi et kig på i denne artikel, hvor vi gør dig klogere på alt, du skal vide, når det kommer til regler for fraflytning af et lejemål.  

Regler for fraflytning – hvad skal du være opmærksom på?

Når en lejer siger et lejemål op, sætter det gang i maskineriet i forhold til ind- og fraflytning. Vi vil nu dykke ned i de regler for fraflytning af lejebolig, som du skal huske at være opmærksom på.

Der skal altid afholdes flyttesyn

I forbindelse med fraflytning af lejlighed skal der afholdes et flyttesyn. Den lejer, der flytter ud, har ret til at være med. Det fungerer på den måde, at udlejer og lejer sammen gennemgår lejligheden med henblik på mangler og mulig istandsættelse. 

Grunden til, at lejer også skal inviteres til at deltage i flyttesynet, er i forhold til bevisbyrden ved fraflytning. Det er med andre ord lejers sikkerhed for, at udlejer kun noterer mangler, der rent faktisk er til stede, og dermed ikke kræver, at lejer skal betale for en istandsættelse, der ikke er rimelig.  

Reglerne for fraflytning af lejlighed og flyttesyn er forskellige alt efter, hvor mange boliger udlejer ejer derudover og anvender til udlejningsformål. Ejer du som udlejer mere end en bolig, som du lejer ud, skal du kalde den tidligere lejer ind senest to uger efter, at fraflytningen finder sted.

DomuSpect - Det digitale Flyttesyn - hurtig og nem fraflytning og indflytning

Lejer skal have en kopi af flyttesynsrapporten

I forbindelse med fraflytning af et privat lejemål skal du altid huske at udlevere en kopi af fraflytningsrapporten til den tidligere lejer. Det kan både være i papirform eller i digital form.

Lejeren skal underskrive rapporten og godkende de mangler eller bemærkninger, du har sat ind. Det samme gør sig i øvrigt gældende, hvis der er tale om et erhvervslejemål. 

Fraflytning af lejemål og istandsættelse

Hvad siger lejeloven om fraflytning og istandsættelse? Det afhænger i høj grad af, hvad der er blevet anført i lejekontrakten. 

Står der skrevet sort på hvidt, at lejer er ansvarlig for den indvendige vedligeholdelse og istandsættelse, er det sådan, det forholder sig, men er der angivet andet, forholder det sig naturligvis anderledes.

Istandsættelse af lejlighed ved fraflytning påhviler i de fleste tilfælde lejer, når det kommer til maling, slibning af gulve og andre indvendige renoveringer. Men det afhænger altså af den enkelte lejekontrakt. 

Vil du gerne have adgang til en nem checkliste når du skal lave fraflytning?

Med DomuSpect kan du nemt lave et digitalt flyttesyn, hvor det hele kører over en app. Appen er bygget om som en checkliste der sikrer at du får alt med og at du ikke glemmer noget i farten. Når du er færdig trykker du på se rapport og så står du med en komplet og gyldig rapport. 

Er du i tvivl om fraflytning og den nye lejelov? Så kan du være helt rolig, hvis du anvender DomuSpect til dit flyttesyn. Appen er udviklet i samarbejde med advokater, der har helt styr på alle reglerne. 

Vil du gerne have vores hjælp til nem fraflytning af lejebolig i form af et digitalt flyttesyn? Så tøv ikke med at kontakte os.

Giv os et kald på telefon 4290 9008 eller skriv til os på info@iospect.dk

Hent DomuSpect helt gratis og prøv det selv.

Digitalt flyttesyn
Digitalt flyttesyn

Leopardvej 2, 7700 Thisted – Danmark

Mail: info@domuspect.dk – Tlf: +45 4290 9008

CVR: 40562362
DomuSpect er en del af IOspect ApS

Ring til os mellem 08:00 – 16:00 på hverdage eller fang os på chatten her på siden – vi er ofte online uden for normal åbningstid og kan som regel træffes på chatten både aften og weekend.

Det er ikke pjat når vi siger at vi giver Danmarks bedste support på digitale flyttesyn.

Check vores FAQ (ofte stillede spørgsmål) – måske kan du finde et svar her: Support FAQ

Handelsbetingelser
Persondatapolitik
Ændring af dit samtykke