Hvad skal du være opmærksom på ved et fraflytningssyn?

Ejer du en eller flere boliger, som du lejer ud? Eller sidder du som ejendomsadministrator? Så kan du ikke undgå, at der fra tid til anden vil være udskiftning i lejere. Det er sjældent det at finde en ny lejer, der er mest tidskrævende. Det er derimod det at udføre et fraflytningssyn og gøre lejligheden klar til den næste lejer, der tager mest tid. 

Læs med her og få vores tips til, hvad du skal være opmærksom på, når en lejer har opsagt sit lejemål, og du skal udføre et fraflytningssyn.

Tag dit kamera med til fraflytningssyn

Når du tager ud og beser en lejlighed med henblik på et fraflytningssyn, er det en rigtig god ide, at du tager enten din telefon eller et kamera med. Fotodokumentation er en rigtig god ide, hvis der er nogle skader eller mangler, der skal udbedres. Og du må meget gerne vedhæfte billeder i selve fraflytningsrapporten, som du udarbejder på baggrund af fraflytningssynet.

Husk på, at også lejeren skal have en kopi af fraflytningsrapporten.

Fraflytningssyn med DomuSpect - det digitale flyttesyn
Fraflytningssyn med DomuSpect – det digitale flyttesyn. Hent appen gratis i app store og google play – der følger 2 gratis sager med så du hurtigt kan komme igang.

Vær opmærksom på fristerne

Ejer du mere end en beboelseslejlighed, som du bruger til udleje, er der nogle ret skrappe krav til, hvornår du senest skal afholde fraflytningssyn, efter den tidligere lejer er flyttet ud. Inden for to uger skal du have afholdt flyttesyn, og den tidligere lejer skal varsles skriftligt om flyttesynet en uge før. 

Fraflytningssyn – gå den digitale vej

Vil du gerne gøre det nemt for dig selv at udføre fraflytningssyn og sikre dig, at du ikke glemmer noget undervejs? Så er det en rigtig god ide at tage udgangspunkt i DomuSpect. Her bliver du via en app ledt gennem dit fraflytningssyn trin for trin. Rigtig mange ejendomsadministratorer har allerede taget vores app i brug og er glade for at bruge den. 

Når du har været gennem alle trin, samler appen selv alle de data, du har tastet ind, og omdanner dem til en pdf-rapport. Har du taget billeder undervejs i flyttesynet, kommer de også med i din digitale flyttesynsrapport.

Vil du gerne høre mere om vores produkt DomuSpect? Så giv os et kald på telefon 42 90 90 08 eller skriv til os på info@iospect.dk.

DomuSpect – det digitale flyttesyn – er appen der gør livet nemt for boligudlejere og ejendomsadministratorer. Nu kan du nemt og bekvemt lave indflytningsrapporter og fraflytningsrapporter. DomuSpect appen er lavet i samarbejde med Advokater – så ved du at der er styr på det juridiske når du laver flyttesyn.

Kontakt:
IOspect – Leopardvej 2, 7700 Thisted
Tlf: +45 4290 9008
E-mail: info@iospect.dk
Åbent: Man-Fre: 08:30-16:00

Giv os en anmeldelse på trustpilot