Skip to main content

Frister for fraflytningssyn

Udlejer skal virkelig holde tungen lige i munden! Der er nemlig en række af vigtige frister for fraflytningssyn, der skal overholdes! Er der bare en enkelt frist, der ikke overholdes, mister udlejer sit istandsættelseskrav til lejer! Få et overblik over frister for fraflytningssyn her!

Fraflytningsdagen

Fristen for afholdelse af fraflytningssynet afhænger af lejers fraflytning. Derfor er det altafgørende, at udlejer regner fra den den juridisk korrekte fraflytningsdag!

Den dag lejers nøgler til lejemålet er udlejer i hænde betragtes juridisk som fraflytningsdagen! Lejer kan aflevere nøglerne direkte til udlejer eller gøre udlejer bekendt med at de er afleveret i f.eks. udlejers postkasse.

Fraflytningsdagen behøver derfor ikke være samme dag, som dagen hvor lejer meddeler at være fraflyttet. Afleverer lejer først nøglerne på en senere dato, er det altså den dag, der er fraflytningsdagen!

Senest 2 uger efter fraflytningsdagen

Et fraflytningssyn skal være afholdt senest 2 uger efter udlejer, er blevet bekendt med lejers fraflytning. Det vil altså sige 2 uger efter fraflytningsdagen! Den frist er ultimativ og kan på ingen måde fraviges.

Lejer og udlejer kan altså ikke bare indbyrdes aftale at forlænge denne frist. Et flyttesyn afholdt senere end de 2 uger er ganske enkelt ikke gyldigt! Udlejers krav om istandsættelse til lejer vil være tabt.

Senest 1 uge inden fraflytningssynet

Udlejer skal indkalde lejer på skrift til fraflytningssynet med mindst 1 uges varsel! Her er der rent faktisk mulighed for at aftale en kortere varsel med lejer.

Efter opsigelse af lejemål kan udlejer og lejer aftale, at der eksempelvis kan indkaldes til flyttesynet med 4 dages varsel. Det er vigtigt, at udlejer kan dokumentere at den aftale er indgået.

Den skriftlige indkaldelse kan ske på brev, mail eller SMS. Også her er det vigtigt, at udlejer kan dokumentere at lejer har modtaget indkaldelsen. Du kan f.eks. bede lejer bekræfte, at indkaldelsen er modtaget.

Du kan læse meget mere om indkaldelsesfristen i vores artikel her

På fraflytningssynet

Uanset om lejer møder op eller ej, skal du afholde fraflytningssynet på det varslede tidspunkt!

Er lejer fremmødt skal fraflytningsrapporten udleveres ved fraflytningssynet og lejer skal kvittere for modtagelsen. Lejer kvitterer her alene for modtagelsen og behøver dermed ikke være enig i indholdet af fraflytningsrapporten.

Senest 2 uger efter fraflytningssynet

Er lejer ikke fremmødt til fraflytningssynet eller vil lejer ikke vil kvittere for modtagelsen af fraflytningsrapporten til synet? Så træder en ny frist i kraft.

I disse tilfælde har udlejer 2 ugers frist til at udlevere fraflytningsrapporten til lejer. Igen kræver det, at udlejer har dokumentation for at lejer har modtaget rapporten.

Lige her kan du læse mere om, hvordan du kan dokumentere at lejer har modtaget flyttesynsrapporten!

Ultimative frister!

Det er altså frister, der er værd at have styr på! Hvis bare en enkelt af de ovennævnte frister for fraflytningssynet ikke overholdes, så mister udlejer sit krav til lejer! Lejer kan i det tilfælde nægte at betale for istandsættelsen af lejemålet og udlejer vil ende med hele regningen. Sådan er lejeloven!

Leopardvej 2, 7700 Thisted – Danmark

Mail: info@domuspect.dk – Tlf: +45 4290 9008

CVR: 40562362
DomuSpect er en del af IOspect ApS

Ring til os mellem 08:00 – 16:00 på hverdage eller fang os på chatten her på siden – vi er ofte online uden for normal åbningstid og kan som regel træffes på chatten både aften og weekend.

Det er ikke pjat når vi siger at vi giver Danmarks bedste support på digitale flyttesyn.

Check vores FAQ (ofte stillede spørgsmål) – måske kan du finde et svar her: Support FAQ

Handelsbetingelser
Persondatapolitik
Ændring af dit samtykke