Skip to main content

Når lejer flytter ud

Når en lejer fraflytter dit lejemål, kan du som udlejer få dækket den del af istandsættelsen, der er omfattet af lejerens vedligeholdelsespligt – men du kan risikere at miste alle pengene, hvis du ikke lever op til lejeloven som udlejer i den forbindelse. Her har du et overblik over dine forpligtelser når lejer flytter ud.

Du kan risikere at kaste penge ud af vinduet, hvis du ikke overholder dine forpligtelser som udlejer.

1. Bekræft opsigelsen

Når din lejer opsiger sit lejemål, kan du med fordel bekræfte opsigelsen og benytte muligheden til at minde lejer om seneste fraflytningsdato.

2. Find indflytningsrapporten

Er lejekontrakten indgået efter 1. juli 2015 kræver lejeloven, at der i forbindelse med indflytning blev udarbejdet en indflytningsrapport. Er det ikke tilfældet, kan dine krav på istandsættelse risikere at bortfalde når lejer flytter ud.

Find et overblik over dine forpligtelser som udlejer i forbindelse med indflytning her.

3. Indkald lejer til flyttesyn

Udlejer du mere end én beboelseslejlighed, skal du syne lejemålet ved fraflytning. Det skal du gøre senest 2 uger efter, at du er blevet bekendt med, at fraflytning har fundet sted. Du skal indkalde lejer skriftligt til flyttesynet med mindst 1 uges varsel med mindre I sammen aftaler kortere varsel. 

Læs hvad der sker hvis indkaldelsesfristen ikke overholdes her

4. Gennemfør flyttesyn når lejer flytter ud

Du skal gennemføre flyttesynet på det aftalte tidspunkt – også selvom lejer ikke møder op. Med app’en DomuSpect kan du nemt og sikkert gennemføre flyttesynet digitalt og tilføje fotodokumentation.

Hent DomuSpect til iOS her eller Hent DomuSpect til Android her

5. Udarbejde fraflytningsrapport

Bruger du DomuSpect til dit flyttesyn, er flyttesynsrapporten klar med det samme. Punkter til istandsættelse, der ikke er medtaget i fraflytningsrapporten, kan ikke opkræves af lejer, så husk at få det hele med. 

6. Fraflytningsrapport til lejer

Fraflytningsrapporten skal udleveres til lejeren – om muligt ved flyttesynet. Med DomuSpect kan rapporten sendes digitalt til lejer med det samme – naturligvis under forudsætning af at din enhed har forbindelse til internettet. Her kan lejer også kvittere for modtagelsen. 

Er lejeren ikke mødt op til flyttesynet, eller vil lejer ikke kvittere for modtagelsen af rapporten, skal den sendes til lejer senest 2 uger efter synet. Det er vigtigt at få dokumentation på at lejer har modtaget fraflytningsrapporten. 

Læs hvordan du dokumenterer, at lejer har modtaget flyttesynsrapporten lige her

Kilde: Lejeloven §98

Leopardvej 2, 7700 Thisted – Danmark

Mail: info@domuspect.dk – Tlf: +45 4290 9008

CVR: 40562362
DomuSpect er en del af IOspect ApS

Ring til os mellem 08:00 – 16:00 på hverdage eller fang os på chatten her på siden – vi er ofte online uden for normal åbningstid og kan som regel træffes på chatten både aften og weekend.

Det er ikke pjat når vi siger at vi giver Danmarks bedste support på digitale flyttesyn.

Check vores FAQ (ofte stillede spørgsmål) – måske kan du finde et svar her: Support FAQ

Handelsbetingelser
Persondatapolitik
Ændring af dit samtykke