Tilmeld lejer til elforsyning

Tilmeld super nemt og hurtigt – og med lejers samtykke – din lejer til elforsyning, når du laver flyttesyn med DomuSpect. Så slipper du selv for regningen. Dine nye lejere skal nemlig selv aktivt tilmelde sig elforsyning. Gør de ikke det, er det dig, der hæfter for regningen over for elforsyningen.

Det er både hurtigt og nemt at bruge tilmeldingsfunktionen i DomuSpect. Det er selvfølgelig også ganske gratis – og så gør du en grøn forskel! Strømmen i DomuSpect er nemlig vindstrøm.

Det er hurtigt, nemt og gratis at tilmelde din lejer elforsyning

Tilmeld supernemt din lejer til elforsyning direkte i DomuSpect-appen. Vi har lavet en samarbejdsaftale med SEF Energi, så du hurtigt og nemt kan lave tilmeldingen under selve flyttesynet. Med vores samarbejdsaftale med SEF Energi, er det også ganske omkostningsfrit for dig at benytte denne tilmeldingsfunktion i DomuSpect.

Når vi tilbyder dig denne ekstra mulighed, er det fordi vi ved, at tilmelding til elforsyning ofte giver anledning til spørgsmål og forvirring hos både lejer og udlejer. Med DomuSpect behøver du og lejer ikke gøre andet end at følge anvisningerne i appen, så klarer vi resten. Hurtigt, nemt og gratis for både udlejer og lejer.

Sådan tilmelder du lejer til elforsyning i DomuSpect

Ved hjælp af nogle få indtastede oplysninger og lejers underskrift på skærmen, udarbejder DomuSpect helt automatisk en fuldmagt til elleverandøren. Det er helt gratis for dig at bruge denne funktion, når du laver dit digitale indflytningssyn med DomuSpect. Følg vejledningen herunder og tilmeld din lejer til elforsyning under flyttesynet med appen DomuSpect:

1. Opret og udfyld

Opret en indflytningsrapport. Under fanebladet Information udfylder du de felter, der er markeret med stjerne. Lejer giver sit samtykke ved at underskrive direkte på skærmen.

2. Gennemse

Tryk i bunden af skærmen på Gennemse og afsend tilmelding til elforsyning, Du har nu en færdig fuldmagt, klar til at blive sendt digitalt til elforsyningen på stedet.

3. Send til elforsyning

I topmenuen trykker du på Send til elforsyning i øverste højre hjørne og nu er tilmeldingen afsendt! Fuldmagten bør også deles med lejer via delefunktionerne i topmenuen. Hverken du eller lejer skal foretage jer yderligere.

Har du ikke prøvet DomuSpect endnu?

Appen DomuSpect – det digitale flyttesyn, kan du hente helt gratis til iOS her eller til Android her. Der følger to gratis prøvesager med den første gang du logger ind.

“Ejeren af en ejendom skal betale for levering af elektricitet til et aftagenummer, der forsyner ejendommen eller dele heraf…” – med mindre, der foreligger en aftale med: “…en anden elforbruger om levering af elektricitet til aftagenummeret.”

Citat Elforsyningsloven §6 c

Du hæfter for din lejers elregning.

Da nye regler i elforsyningsloven den 1. april 2016 trådte i kraft, var det som noget nyt blandt andet blevet vedtaget at ejer har betalingspligten for levering af elektricitet til et aftagenummer. Det vil på helt almindelig dansk sige, at hvis din lejer ikke selv indgår en aftale med en elleverandør om levering af el til lejemålet, så er det dig, der som udlejer hæfter for betalingen over for elleverandøren.

Tilmelding til elforsyning er lejers ansvar – men dit problem!

Som udgangspunkt er det din lejers eget ansvar at få tilmeldt sig en elforsyning til tiden. Det ændrer ikke på at det altså stadigvæk er dig, der står med betalingsforpligtigelsen over for elleverandøren, hvis det glipper for lejer.

Det vil være de færreste lejere, der er bekendt med elforsyningsloven og deres ansvar i den forbindelse. De vil i mange tilfælde ikke være opmærksomme på, at de aktivt skal tilmelde sig. Det er derfor ikke usandsynligt, at du vil ende med at stå i en situation, hvor din lejer af den ene eller anden grund ikke har fået tilmeldt sig. Da du hæfter over for elleverandøren, vil lejemålets elforbrug i stedet blive krævet betalt af dig.

Hjælp din lejer med at tilmelde sig til elforsyning og hjælp dig selv

Det er på alle måder i din interesse som udlejer, at din nye lejer bliver tilmeldt elforsyning, så du ikke ender med regningen selv.

Lejeren har ret til frit elvalg efter elforsyningsloven, men det forhindrer ikke dig i, at tilbyde at hjælpe din lejer med at tilmelde sig et elselskab. Vi anbefaler, at du som minimum vejleder nye lejere om deres ansvar, men vil du være helt sikker på at de aktivt tilmelder sig hos en elleverandør, så kan du med DomuSpect tilbyde lejer, at gøre det som en indbygget del af indflytningssynet.

“Der er fri konkurrence på det danske elmarked. Du skal indgå en aftale med en elhandler for at få elektricitet i din bolig. Du kan frit vælge en hvilken som helst elhandler. Det er gratis at skifte.”

Citat Energistyrelsen

Frit og nemt elvalg i Danmark

I Danmark er der frit elvalg! Det betyder at du med fuldmagt fra dine lejere, kan tilmelde dem til elforsyning fra alle leverandører i Danmark. Ligger din ejendom eksempelvis i Skagen, kan lejer derfor frit vælge et forsyningsselskab fra f.eks Fyn.

Vi har indgået en aftale med SEF Energi som gør det super nemt for dig at tilmelde dine lejere til elforsyning uanset, hvor i landet din ejendom er placeret.

Så skal hverken du eller din lejer på nettet og udvælge et elforsyningsselskab på en lang liste og vælge mellem leverandørens forskellige produkter. Nu skal du bare have lejers samtykke og underskrift. Du sender fuldmagten til elleverandøren direkte fra DomuSpect appen og så er din lejer tilmeldt til elforsyning.

Nemt, trygt og helt grønt

Vi vil gerne gøre det nemt for dig som udlejer, at tilbyde at melde dine nye lejere til elforsyning, når du udfører flyttesynet med DomuSpect! Det gør det samtidig nemt for lejer og så er det trygt for dig, som ellers hænger på regningen, hvis lejeren ikke får sig meldt til.

Vi vil også rigtig gerne gøre vores del og bidrage til den grønne omstilling. Derfor er strømmen i DomuSpect også helt grøn vindmøllestrøm fra SEF Energi! Nemt, trygt og helt grønt! 💚

Sort og grøn strøm.

Den strøm der produceres på kulkraftværker i Danmark kalder man for sort strøm, mens den strøm, der kommer fra vedvarende energikilder, som bl.a. vindmøller og solceller kaldes for grøn strøm. Den strøm, du som forbruger modtager i din bolig er en blanding af den grønne og sorte strøm, der er produceret. Sådan er det, fordi vi i Danmark kun har ét fælles ledningsnet der transporterer strømmen ud til forbrugerne.

Vindstrømscertifikat

Når den sorte og grønne strøm blandes i det fælles ledningsnet, gør det så en forskel, hvilken strøm vi vælger? Ja! Den strøm, du forbruger, køber SEF Energi som elhandler tilsvarende ind fra vindmøller. Slutbrugeren modtager et vindstrømscertifikat, som bevis for at den mængde strøm, der forbruges er dækket af 100% grøn vindstrøm.

Staten har styr på elproduktionen!

Energinet er en statsejet virksomhed, der har ansvaret for at sørge for, at der er overensstemmelse mellem efterspørgsel og udbud af el. Energinet sikrer blandt andet, at der er overensstemmelse med den udbudte grønne strøm, som bliver produceret og distribueret på det fælles elnet, og den mængde grøn strøm, der aftages hos privat- og erhvervsslutbrugeren. Når du vælger et grønt elprodukt, er der altså statsgaranti for, at den strøm du forbruger i det samlede regnskab er grøn.

Grøn vindstrøm fra SEF

Når du tilmelder lejer til el direkte i DomuSpect, har vi valgt at tilbyde produktet El FleksVIND fra SEF. Det er vindstrøm med time-for-time elpriser fra det aktuelle spotmarked. Der fleksafregnes ud fra det reelle forbrug. Samtidig med man bidrager til den grønne omstilling, kan man altså med fordel ændre sine forbrugsvaner og opnå lavere timepriser. Man bidrager til den samlede produktion af grøn strøm og er med til at spare miljøet for 3,9 tons CO2-udledning om året.

“Et par med to børn, der bruger 4.400 kWh om året betaler som eksempel kun 110 kr. mere, hvis de vælger vindstrøm!”

Citat SEF Energi

Når vi vælger, at det er den grønne vindstrøm, vi tilbyder i DomuSpect, så er det fordi vi har en holdning! Vi har en holdning til, at den strøm der produceres i Danmark skal være grøn, så vi dermed kan minimere og i bedste fald helt lukke for produktionen af den sorte el. Den produktion udleder masser af CO2, der skader vores miljø og klima. Vores grønne valg i DomuSpect er vores lille bidrag til den udvikling.

Tilmeld din lejer til elforsyning gennem DomuSpect og gør en grøn forskel!

Appen DomuSpect – det digitale flyttesyn, kan du hente helt gratis til iOS her eller til Android her. Der følger to gratis prøvesager med den første gang du logger ind. Rigtig god fornøjelse.

Leopardvej 2, 7700 Thisted – Danmark

Brendstrupvej 61, 8200 Aarhus N – Danmark

Mail: info@iospect.dk – Tlf: +45 4290 9008

CVR: 40562362
DomuSpect er en del af IOspect ApS

Ring til os mellem 08:00 – 16:00 på hverdage eller fang os på chatten her på siden – vi er ofte online uden for normal åbningstid og kan som regel træffes på chatten både aften og weekend.

Det er ikke pjat når vi siger at vi giver Danmarks bedste support på digitale flyttesyn.

Check vores FAQ (ofte stillede spørgsmål) – måske kan du finde et svar her: Support FAQ

Handelsbetingelser
Persondatapolitik